Paulig - PHM Liikekiinteistöt
13.6.2022 | Referenssit

Pauligin Timo Tuukkanen: ”Saamassamme palvelussa näkyy laadukkuus kautta linjan”

Pauligin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö kertoo, että hänen itsensä lisäksi myös koko Vuosaaren yksikön muu henkilöstö on ollut kokonaisvaltaisen PHM Liikekiinteistöt -kumppanuuden tuloksiin erittäin tyytyväinen.

Pauligin kahvipaahtimo on monille tuttu kahvituoksuinen maamerkki ja ulkoasultaan näyttävä ilmestys Helsingin Vuosaaressa. Vuonna 2009 valmistuneessa kiinteistökokonaisuudessa on pinta-alaa yhteensä 32 500 neliömetriä. Sen kahvinruskeiden seinien sisään kätkeytyy runsas joukko erilaisia tuotanto- ja tuotekehitystiloja kuten myös koko konsernin pääkonttori. Kiinteistöstä ja sen mittavista piha- ja viheralueista pitää huolta paikallisesti palveleva PHM Liikekiinteistöjen tiimi.

Pauligin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Timo Tuukkanen kertoo, että ennen varsinaisen huoltokumppanuuden käynnistymistä PHM Liikekiinteistöt, eli silloinen Talosyke, toimi alihankkijana yhdelle Pauligin entisistä kiinteistöpalvelujen toimittajista.

– Sitä kautta tutustuimme PHM:n toimintaan ja siellä työskenteleviin henkilöihin, erityisesti Lauri Uimoseen ja Kanniston veljeksiin. Jo silloin meille Pauligilla muodostui vahva ajatus siitä, että heidän kanssaan voisimme tehdä yhteistyötä laajemminkin.

Tuukkanen kertoo, että hyvän yhteistyön rakentumisen ytimessä olivat ennen kaikkea ihmiset.

­– He kaikki olivat erittäin sitoutuneita kumppanuuteen ja omaan työhönsä. Uimonen teki meihin erityisen vaikutuksen kyvyllään ymmärtää tarpeitamme ja liiketoimintaamme sekä ylipäätään asioiden vaikutuksia ja merkityksiä suhteessa toisiinsa. Molemminpuolisten synergiaetujen hakeminen on hänen ajattelussaan aina vahvasti läsnä, mikä on kumppanuuden ja sen kehittämisen kannalta ihan ensiarvoisen tärkeä juttu.  

Sittemmin Pauligin ja PHM:n arkinen yhteispeli laajeni vaiheittain. Vuonna 2013 solmittiin sopimus kiinteistöhuoltoon sekä piha-alueiden hoitoon liittyen, vuonna 2019 mukaan tulivat myös siivous- ja postituspalvelut.  

– Juuri tuolloin meillä oli tarpeita myös pienimuotoisiin rakennusurakoihin liittyen. Niihinkin saatiin ratkaisut PHM Liikekiinteistöjen kautta, mikä oli tietysti meille kaikin puolin kätevää. Uimonen on tiimeineen ja verkostoineen palvellut meitä erittäin laajalla skaalalla ja aina ensiluokkaisen hyvin.

– Jos meillä ei olisi PHM:n kaltaista kumppania, siinä olisi iso työ lähteä kartoittamaan mahdollista palveluntarjoajaa milloin mihinkin tarpeeseen. Tällä nykyisellä mallilla oma työni on ollut sujuvaa ja stressitasot pysyneet matalina. Voisi melkein sanoa, että PHM:n kanssa asiaan kuin asiaan on löytynyt ratkaisu, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Tuukkanen muotoilee.

”Kaikki lähtee laadusta”

Paulig on Suomen johtava kahvitalo ja sellaisena ymmärrettävästi erittäin tarkka brändistään. Laadukkuus näkyy kaikessa, niin kuluttajille tarjottavissa makuelämyksissä kuin henkilöstön työympäristöissä ja Pauligin tilojen luomissa mielikuvissa yleisemminkin. 

– Ihan kaikki lähtee meillä laadusta, ja me peräänkuulutamme sitä myös jokaiselta omalta palveluntoimittajaltamme. PHM on mielestäni selvästi sisäistänyt tämän lähtökohdan ja myös toiminut tavoitteellisesti sen mukaisesti.

Tuukkanen kuvailee paikallisen PHM:n palvelumallia termillä ”perhekeskeisyys”. 

– PHM:n kanssa ihmisläheisyys, luotettavuus ja joustavuus ovat aivan eri tasolla. Turha byrokratia ei jarruta ja homma toimii ihmisiltä ihmisille. Esimerkiksi yhteyshenkilömme, Uimonen ja Kannistot, he elävät hyvälle ja laadukkaalle palvelulle. Voin luottaa siihen, että sovitut asiat tulevat PHM:n toimesta hoidetuiksi korkealla ammattitaidolla, hän kuvailee kiittäen.

Paulig ja PHM Liikekiinteistöt ovat kulkeneet yhteistä taivalta kohta kymmenen vuoden ajan. Tähän kokemukseen nojaten Tuukkanen antaa kiinteistöpalvelujen kilpailuttamista harkitseville kollegoilleen neuvon.

­- Kannattaa keskittyä kokonaisuuksiin ja palvelun laatuun. Kun löytää itselleen luotettavan kumppanin, siitä kannattaa pitää kiinni ja lähteä yhdessä rakentamaan tekemisen mallia molemmille sopivaksi.

– Meillä PHM:n kanssa tulee vuonna 2023 tosiaan pyöreitä täyteen, eli juhlakutsua odotellessa! Voin tuoda kahvipaketin tullessani, Tuukkanen päättää nauraen.