Nainen imuroi kuntosalin lattiaa

Liikuntakeskusten- ja kuntosalien siivous

Liikuntapaikoilla liikkuu paljon väkeä päivittäin. Laitteet, painot ja välineet ovat yhteiskäytössä, keskuksissa huhkitaan ja hikoillaan sekä peseydytään yhteisissä tiloissa. Kaikki tämä vaatii tilojen puhtaanapidolta hyvää suunnittelua ja ensiluokkaista osaamista.

Liikuntakeskuksissa työskennellään ja treenataan sekä itsekseen että ryhmissä. Tilojen käyttäjät arvostavat siisteyttä ja puhtautta, jotka tekevät tiloista myös viihtyisät ja turvalliset harjoitella. Puhtaus on pandemian myötä muodostunut myös yhdeksi tärkeäksi kilpailutekijäksi ja osaksi erinomaista asiakaskokemusta.

Siisteys on merkittävä osa asiakaskokemusta

Liikuntakeskuksien pintojen puhtaanapito edellyttää siivoukselta usein erikoisosaamista, sillä pintoihin kosketaan hikisinä ja monesti koko vartalolla tai isoilla osilla sitä. Esimerkiksi huokoiset painot, patjat ja pallot vaativat erilaista puhdistusta ja puhdistusaineita kuin kovapintaiset laitteet tai muut kosketuspinnat. Liikuntakeskussiivoojamme ovat alansa ammattilaisia, jotka on koulutettu vastaamaan juuri näiden kohteiden puhtaanapidosta.

WC- ja pesutilojen siisteys ja puhtaus ovat yksi tärkeimmistä liikuntakeskusten käyntikorteista, koska tiloissa vaihdetaan ja säilytetään vaatteita. Kun roskikset ovat tyhjät, pinnat siistit, annostelijat täynnä saippuaa ja käsidesiä ja ilma raikas, on asiakkaille välittyvä kuva positiivinen ja huoliteltu. Tilojen siisteys on viihtyisyyden lisäksi turvallisuuskysymys. Pölyisellä tai liukkaalla pinnalla harjoittelu altistaa vammoille ja vähentää tilan turvallisuutta merkittävästi. Lisäksi erittäin kovassa käytössä olevat tilat saattavat vaatia välisiivouksia.

Hyvä suunnittelu takaa asianmukaisen palvelun oikeaan aikaan

Monet liikuntakeskukset ovat auki lähes ympäri vuorokauden. Hyvällä suunnittelulla ja aktiivisella vuorovaikutuksella siivoukset saadaan sovitettua osaksi keskusten arkea niin, että siivous vaikuttaa asiakkaiden tekemiseen mahdollisimman vähän.

Säännöllisillä ylläpito- ja tarkistussiivouksilla taataan, ettei isompia ja perusteellisempia siivouksia tarvitse tehdä kovin usein. Tiloja varten tehdään myös huolelliset siivoussuunnitelmat, joissa otetaan huomioon erilaiset pintamateriaalit, huolehditaan asianmukaisten siivousvälineiden ja -aineiden käytöstä sekä tiloissa tapahtuvien muutoksien huomioinnista.

Liikuntatilojen siivous voi sisältää mm. seuraavia palveluja

 • Lattioiden siivoukset koneellisesti ja käsin
 • Pölyjen poisto haasteellisilta pinnoilta esim. korkealta
 • Lasipintojen puhdistus
 • Erilaiset koneelliset pesut esim. höyrypesut, seinien tehopesut
 • Roskisten tyhjennykset
 • Lavuaarien ja WC:iden puhdistukset
 • Kosketuspintojen puhdistus esim. hissien painikkeet, valokatkaisijat
 • Suihkutilojen ja saunojen siivous
 • Kuntolaitteiden puhdistus
 • Pelikenttien ja liikuntasalien siivous
 • Oleskelu- tai kahviotilojen siivous

Pyydä tarjous siivouspalveluistamme!

Palvelumallimme tarjoaa kaiken kokoisille ja -tyyppisille liike-, toimisto- ja teollisuuskiinteistöille parasta mahdollista siivouspalvelua, joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Jätä tarjouspyyntö tästä