PHM Liikekiinteistöt työntekijät kertovat - Joonas
26.5.2022 | Työntekijätarinat

Yksikönpäällikkö Johannes Munck: ”Tiimimme vetää yhtä köyttä koko vuoden ympäri

Keväästä kesään ja syksystä talveen – kaikkea muuta kuin yhtä ja samaa. PHM Liikekiinteistöjen yksikönpäällikkö on mielissään siitä, että Suomessa on neljä kunnollista vuodenaikaa. Se tuo vaihtelevuutta paikallistiiminsä palvelun laadusta huolehtivan nokkamiehen arkeen.

PHM Liikekiinteistöjen Vantaan yksikössä työskentelevä Johannes Munck on lohjalaislähtöinen maatilan kasvatti, jonka ohjasi kiinteistönhoidon pariin jo lapsuudessa syttynyt kiinnostus raskaampia työkoneita kohtaan.    

Traktorien ja muiden koneiden kanssa touhuaminen on aina kiehtonut minua. Tämä tausta lienee se merkittävin tekijä, jonka vaikutuksesta olen nykyisiin töihini päätynyt, ensin kentälle tekijäksi ja sittemmin yksikön nokkamieheksi. Konekalustolla kun on luonnollisestikin meidän päivittäisissä hommissamme varsin keskeinen rooli.

Johanneksen luotsaaman tiimin hoitoon kuuluu kiinteistöjä pääkaupunkiseudun kunnissa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Kohteita on paljon erilaisia, pääasiassa liikekiinteistöjä ja tuotantolaitoksia.

Historiassamme olemme hoitaneet myös asuinkohteita, mutta nyttemmin erikoistuneet nimenomaan liikekiinteistöjen saralle. Tekemisen luonne ja työpäivien päälinjat ovat silti edelleen samanlaisia. Tosin liikekiinteistöihin ei välttämättä liity asiakkaan suunnasta ihan samalla tavalla niin suuria tunteita kuin koteihin. Lisäksi mittakaavat ovat melko lailla isompia. Käytännössä aurattavat alueet ovat siis suurempia, leikattavat nurmikot laajempia, vaihdettavia loisteputkia ja ilmanvaihtokoneen suodattimia on paljon enemmän ja niin edelleen.

Johanneksen mukaan myös liikekiinteistöjen huollon perimmäinen tarkoitus on kotikohteista joiltain osin poikkeava.

Siinä missä asuintaloissa halutaan varmistaa viihtyisä ja turvallinen asuminen, on liikekiinteistöissä tärkeänä päämääränämme vuokralaisyritysten liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen. Me pidämme huolen, että asiakkaat voivat asioida siisteissä ja turvallisissa ympäristöissä kesät talvet, Johannes havainnollistaa.  

”Pidän yllä tekemisen meininkiä”

Mutta mitä kiinteistöhoitoyrityksen yksikönpäällikön työnkuva pitää sisällään? Johanneksen mukaan hänen tärkein tehtävänsä on viime kädessä varsin yksinkertainen: hän varmistaa, että PHM Liikekiinteistöjen palvelu pelaa kuten sen halutaan pelaavan, aina ja kaikissa tilanteissa. Asiakas on ykkönen – tälläkin alalla.

Käytännössä työni on suurelta osin viestintää, eli monipuolista ja jatkuvaa yhteydenpitoa asiakkaiden, kollegoiden ja meidän tekijäportaan kanssa. Huolehdin aikataulutuksista ja resursoinneista. Voisi sanoa, että minä olen se henkilö, joka pitää yllä reippaan tekemisen meininkiä, ja sitä kautta varmistan laadukkaan paikallisen palvelun asiakkaillemme asti. 

Menestyminen asiakkaiden odotusten mukaisesti edellyttää yksikönpäälliköltä hyviä sosiaalisia taitoja sekä kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Kun kohteet ovat mittavia, on muuttujia monia.

Hyvistä vuorovaikutustaidoista on tässä työssä ehdottomasti etua. Liikekiinteistöt ovat kaikki hiukan erilaisia. Tilojen vuokralaiset ovat ihmisiä, eli tietysti erilaisia kaikki nekin. Me PHM Liikekiinteistöillä olemme aina korvat ja silmät auki, pyrimme ymmärtämään mahdollisimman hyvin, mitä asiakkaamme aidosti haluaa ja tarvitsee.

Hiukan samantyyppinen kuuntelemisen ja keskustelemisen kulttuuri on arvossaan myös meillä tiimissä sisäisesti. Mielestäni se on niitä keskeisimpiä tekijöitä, joilla pidämme yllä työpaikan viihtyisyyttä ja porukan yhteenkuuluvuutta. 

Motivaattori nro 1: jaettu onnistumisen tunne

Paitsi erilaisista kohteista ja asiakkaista, saa Johannes arvostamaansa vaihtelua työhönsä myös vuodenaikojen kierron kautta. Talvella miehen vetämän tiimin tehtävälistalla on hiekoitus- ja lumihommat, syksyllä lehtien keruu, kesällä nurmikonleikkuu ja niin edelleen. Olipa työ mikä tahansa, puhalletaan Johanneksen mukaan PHM Liikekiinteistöillä samaan hiileen.  

Olen ylpeä meidän jengistä, siitä tiimihengestä ja jatkuvasti kehittyvästä osaamisesta, mitä meillä on. Suoraan sanottuna pelkkiä raudanlujia ammattilaisia firma täynnä. Vaikka joskus talven lumikaaosten keskellä saattaa alkaa väsy hiukan painaa, ei se haittaa. Meillä puhutaan asioista avoimesti ja ollaan hyvin hereillä siitä, että tässä seistään yhdessä rintamassa, tuetaan niitä kavereita siinä vieressä ja hoidetaan hommat hyvällä tsempillä loppuun asti.   

Kaikkein eniten yksikönpäällikkö saa motivaatiota siitä, kun tiimi onnistuu ja asiakas kiittää. 

Kun saamme yhtä köyttä vetämällä jonkin tärkeän asian menemään kunnolla maaliin, niin hyvä mielihän siitä tulee, kerta toisensa jälkeen. Onnistumisen tunne, se on hieno juttu kokea yksin, mutta porukalla vielä ehdottomasti upeampi ja merkityksellisempi, Johannes hymyilee.